Gràcies als avenços científics ara és possible obtenir informació valuosa sobre aquesta malaltia de manera menys invasiva i més accessible.
Amb aquesta anàlisi, els professionals de la salut poden identificar biomarcadors específics relacionats amb l’Alzheimer, permetent un diagnòstic més precoç i un millor seguiment de la seva evolució.
Invertir en la recerca és essencial per millorar la qualitat de vida de les persones afectades.
Aquest mes de novembre, AFATE, ha preparat actes varis referents a la prevenció.
La prevenció i el diagnòstic a temps poden evitar el desenvolupament de malalties greus que fins i tot poden causar la mort.
Per això és essencial conèixer sobre els avanços en medicina, símptomes i com es pot estar exposat a unes certes malalties i prevenir-les, en aquest cas en l’Alzheimer és primordial.
Exercitar la ment té recompensa,i és que mantenir una vida intel·lectualment activa, mitjançant jocs de memòria, podria ajudar a alentir els efectes de l’alzheimer, entre altres beneficis.
Mantenir la ment activa és fonamental per a retardar els símptomes de la malaltia d’Alzheimer.
Bufar forma part d’un repertori d’exercicis que involucren moviments amb la llengua i els llavis, útils per a augmentar el to dels músculs facials i preparar-los per a pronunciar correctament els diferents fonemes de la llengua parlada.
La pronunciació és també una funció molt relacionada amb la respiració, de manera que realitzar exercicis per a entrenar la segona afavoreix la primera.
Aprendre a bufar és llavors molt important; bufar entrena, ensenya i ajuda a millorar la respiració per a la parla i la pronunciació, alhora que ajuda a afermar uns certs fonemes, a regular les pauses i el volum en parlar.
Encara que el treball específic del buf sol usar-se per a remeiar alteracions de la parla, és recomanable incloure’l com a part de les activitats rutinàries per a estimular el desenvolupament d’habilitats que afavoreixen la correcta adquisició i evolució del llenguatge.
A AFATE els nostres usuaris/usuàries han realitzat activitats per crear, pintar, decorar i finalment, practicar el buf amb els objectes pertinents.
Amb l’ajuda i professionalitat de Cinta Marmaneu (logopeda), Silvia Rossel (psicòloga), Ana Balart (Integradora social) i Alba Balastegui (voluntària i APD).